BBQ boot Dordrecht logo

De Bylandt

De sloep heeft vroeger dienst gedaan als dichte reddingssloep. Dit soort reddingsmodules worden vandaag de dag nog steeds gebruikt op container schepen en booreilanden. De Bylandt is door de vorige eigenaar al ontdaan van het bovengedeelte waardoor hij de looks kreeg van een ruime open sloep. Wij hebben de sloep volledig kaal opgekocht. De zitbanken (die plaats boden aan 40 personen) waren er toen al uitgehaald, de kuip was volledig kaal en de motor stond onder een dun plankje. De buitenzijde was gelukkig al wel onder handen genomen, vandaar de blauwe kleur. Met werkzaamheden kwamen we wel de originele oranje kleur tegen.

Reddingssloep

Er ligt een 2 cilinder Sabb motor uit 1978 onder de nieuwe motorkist. Deze betrouwbare Noorse motor is ontwikkelt om in extreme weersomstandigheden altijd dienst te blijven doen op kleine vissersboten rondom de Noorse en Zweedse kusten. Door zijn betrouwbaarheid zijn deze motoren nog in veel reddingssloepen terug te vinden en draaien ze anno 2019 nog steeds als een zonnetje.

Nadat we de boot een volledig nieuw interieur hebben gegeven en een boegschroef voor wat extra vaargemak hebben geplaatst, de barbecue hebben geïnstalleerd en een toilet voor noodgevalletjes in het vooronder hebben geplaatst, zijn we na veel proefvaren tot de ideale borrelboot en BBQ-boot gekomen. Van alle gemakken voorzien en klaar om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van de heerlijkheid op het water.